Spoločnosť Solenis dokončila akvizíciu so spoločnosťou Diversey za 4,6 miliardy USD

Jul 05, 2023

Dohoda spája dvoch lídrov v susedných, ale na vysoko komplementárnych trhoch

WILMINGTON, Del. (USA) - Spoločnosť Solenis, ako popredný výrobca špeciálnych chemikálií používaných v priemyselných odvetviach náročných na spotrebu vody, dokončila už skôr oznámenú akvizíciu Diversey Holdings, Ltd., s účinnosťou od 5. júla v rámci transakcie, ktorá sa uskutočnila v hotovosti, a ktorej hodnota podniku dosiahla približne 4,6 miliardy USD. Spoločnosť Diversey je popredným poskytovateľom hygienických výrobkov, výrobkov na prevenciu infekcií, čistiacich výrobkov a technológií.

Akvizíciou sa spoločnosť Solenis rozrástla na podnik pôsobiaci vo viac ako 130 krajinách so 71 výrobnými závodmi a viac ako 15 000 zamestnancami. Spoločnosť Solenis so sídlom vo Wilmingtone v štáte Delaware získala spoločnosť Platinum Equity v roku 2021. Spoločnosť Bain Capital, väčšinový akcionár spoločnosti Diversey, bude mať v dôsledku tejto transakcie v spoločnosti Solenis menšinový podiel.

„Toto spojenie robí zo spoločnosti Solenis diverzifikovanejšiu spoločnosť s výrazne väčším rozsahom, širším globálnym dosahom a schopnosťou ponúkať komplexné riešenia, ktoré spĺňajú dopyt zákazníkov a riešia problémy v oblasti hospodárenia s vodou, čistenia a hygieny na globálnej úrovni," povedal John Panichella, generálny riaditeľ spoločnosti Solenis. „Spoločne máme základ, z ktorého môžeme naďalej využívať naše silné partnerstvá so zákazníkmi, špičkové technológie, inovácie a služby s pridanou hodnotou, aby sme podporili agresívnu trajektóriu rastu spoločnosti Solenis. Sme si istí, že s pokračujúcou podporou Platinum Equity maximalizujeme sľubné príležitosti, ktoré sú pred nami."

Panichella uviedol, že pridanie radu čistiacich a hygienických výrobkov a technológií  Diversey pomáha vytvárať možnosti krížového predaja, vďaka ktorým sa spoločnosť Solenis stane ešte cennejším partnerom pre svojich zákazníkov. „Teraz máme výrazne rozšírené možnosti pomôcť našim zákazníkom riešiť kritické výzvy v oblasti udržateľnosti, znížiť ich vplyv na životné prostredie a pomôcť vytvoriť čistejší a bezpečnejší svet," povedal.

„Ide o transformačnú príležitosť spojiť dve inovatívne spoločnosti, ktoré už viac ako 100 rokov vyvíjajú riešenia mnohých najpálčivejších problémov na svete," povedal spolupredseda spoločnosti Platinum Equity Jacob Kotzubei. „Spojením síl majú lepšiu pozíciu na zrýchlenie tempa pokroku na širšom spektre rýchlo rastúcich koncových trhov."

„Sme nadšení, že môžeme vytvoriť väčšiu a rozsiahlejšiu platformu, ktorá spoločnosti Solenis umožní ešte viac príležitostí na organický rast, ako aj na ďalšie akvizície na hlavných a susedných trhoch," dodal výkonný riaditeľ spoločnosti Platinum Equity Nathan Eldridge.

​​​Poradcovia

BofA Securities, Goldman Sachs a Piper Sandler pôsobili ako finanční poradcovia spoločnosti Solenis pri tejto transakcii. Spoločnosť Gibson, Dunn & Crutcher LLP poskytla právne poradenstvo a spoločnosť Willkie Farr & Gallagher LLP poskytla spoločnosti Platinum Equity a Solenis poradenstvo v oblasti dlhového financovania. Dlhové financovanie akvizície zabezpečovali spoločnosti BofA Securities a Goldman Sachs.

O spoločnosti Solenis

Spoločnosť Solenis je popredným svetovým výrobcom špeciálnych chemikálií zameraných na poskytovanie udržateľné riešenia pre odvetvia náročné na spotrebu vody, vrátane spotrebného a priemyselného odvetvia, inštitucionálneho, potravinárskeho a nápojového priemyslu a trhu s vodou pre bazény a kúpele. Vlastníkom je spoločnosť Platinum Equity, portfólio produktov spoločnosti zahŕňa širokú škálu produktov na úpravu vody chemikálií, pomocných látok, funkčných prísad, čistiacich a dezinfekčných prostriedkov, ako aj najmodernejšie monitorovacie a kontrolné systémy. Tieto technológie používajú zákazníci na zlepšenie prevádzkovej efektívnosti, zvýšenie kvality výrobkov, ochranu zariadení majetku, minimalizujú vplyv na životné prostredie a vytvárajú čistejšie a bezpečnejšie prostredie. Spoločnosť sídli vo Wilmingtone v štáte Delaware a má 71 výrobných závodov strategicky rozmiestnených po celom svete a zamestnáva tím viac ako 15 000 odborníkov v 130 krajinách na šiestich kontinentoch. Spoločnosť Solenis je najlepšou riadenou spoločnosťou USA za rok 2023.

Ďalšie informácie o spoločnosti Solenis nájdete na stránke http://www.Solenis.com alebo nás sledujte na sociálnych médiách.

O spoločnosti Platinum Equity

Spoločnosť Platinum Equity, ktorú v roku 1995 založil Tom Gores, je globálna investičná spoločnosť ​​so spravovanými aktívami v hodnote približne 36 miliárd USD a portfóliom približne 50 prevádzkových spoločností, ktoré poskytujú služby zákazníkom na celom svete. Spoločnosť Platinum Equity sa špecializuje na fúzie, akvizície a prevádzkové činnosti - stratégia chránená registrovanou značkou M&A&O® - získava a prevádzkuje spoločnosti v širokom spektre obchodných odvetví vrátane výroby, distribúcie, dopravy a logistiky, prenájmu zariadení, kovov, médií a zábavy, technológií, telekomunikácií a ďalších odvetví. Za posledných 27 rokov spoločnosť Platinum Equity dokončila viac ako 350 akvizícií.

ĎALŠIE INFORMÁCIE:

Solenis